Paragliding

paragliding_norra_cypern_havetFinns det något bättre sätt att se Norra Cyperns naturliga skönhet, än genom att se den från tusentals meter över marken, utspridd under dig som en helhet? Med en sval, lätt bris, som sveper genom ditt hår, guidar en vänlig instruktör dig längs de vackra sandstränderna. Detta är en upplevelse som är svår att glömma.

Det finns flera olika företag som erbjuder tandemskärmflygningar på Norra Cypern. Oroa dig inte om du aldrig har gjort detta förut, då din fullt kvalificerade, professionella pilot och instruktör kommer att lugna ner nerverna och vara med dig varje steg på vägen, inklusive att ge dig instruktioner om hur du lyfter och landar.

För den som vill flyga solo är det lämpligt att söka upp ett professionellt företag, som i sin tur kommer att lämna in information till myndigheterna. Det är bäst att du även kontaktar en lokal guide innan du flyger eftersom det finns risk för att du av misstag kan flyga in i ett militärt område. Skärmflygning redskap finns till uthyrning hos flera olika företag t. ex. Highline Air Tours (www.highlineparagliding.com) och det är möjligt att göra upp till fyra separata flygningar per dag, om vädret tillåter det.