Dykning

turtle_north_cyprus_norra_cypern_medelhavetNorra Cypern är en av de bästa ställena i världen för dykning. I det kristallklara, varma vattnet har man en lugn dag en sikt på ca. 20 meter. Det finns undervattensrev som ger skydd åt mängder av fiskarter och som gör att det går att komma riktigt nära för att titta eller fotografera!

Det finns god chans att få syn på sällsynta sköldpaddor och bläckfiskar och kanske mest unikt är att stöta på antika amforor och keramik, som ligger kvar på havsbotten sedan hundra- eller tusentals år. Det är dock förbjudet att röra eller ta upp dem.

Det spelar ingen roll om du inte dykt tidigare, det finns många dykskolor som erbjuder lär ut ifrån grunden. Du kan även göra dina BASC och PADI kurser här. Scuba Cyprus, Mephisto Diving och Blue Dolphin är några skolor som erbjuder dykutbildning.

Här på Norra Cypern hittar du allt en dykare kan önska sig
Cyperns unika havsrev, mängden med olika fiskar och det varma, kristallklara Medelhavsvatten gör Cypern till ett fantastiskt resmål för dykare. Icke-dykare kan också njuta av det oförstörda landskapet, vackra naturen och de historiska platserna runt om på ön. Världens älsta skeppsvrak togs upp från havsbotten utanför Kyrenia och förvaras nu i Kyrenia-borgen. Vraket dateras till omkring 300 f.Kr.