Wing Chun räddade Robert Downey, Jr.

Annonsörer

Robert Downey, Jr. använde en strikt form av Kinesisk kampsport för att bli av med sitt missbruk, och mästaren som lärde honom kan inte säga nog med lovord om honom till domaren, och den Kaliforniska guvenören Jerry Brown för att stötta Downeys benådning.

Sifu Eric Oram, som lär ut Wing Chun Kung Fu (en kinesisk kampsport), skrev ett rörande brev för att visa sitt stöd för Downeys benådning. Oram säger att när han träffade skådespelaren för 12 år sedan hade han inte mycket hopp om honom.

Downey hade kontaktat honom och ville ta lektioner, men Oram, som hade lärt sig av mentorn och läraren till Bruce Lee, kände att Roberts missbruk var ett hopplöst fall. Oram var tveksam om han ville ta sig an Downey, men skådespelaren var ihärdig, och erkände utan omsvep att han behövde hjälp.

Oram kontaktade en kvinna som hade jobbat med Roberts rehabilitering, och hon sa att Downey var en ”hopplös missbrukare”, och la till att ”han aldrig kommer ändra på sig, och han vill det inte heller”.

Trots det blev Downey lärling hos Sifu Eric Oram och de två utvecklade ett nära band till varandra under åren och jobbade även tillsammans under 17 filminspelningar.

Oram säger att Downey använde disciplinformen för att ”rewire his mind and body”, och lägger till, ”det är svårt att känna igen den Robert som klev in på min akademi för 12 år sedan.”

TMZ var först med att berätta att guvernör Brown gett Downey en full benådning från hans droganklagelser på julafton.

Källa: tmz.com

Robert Downey Jr

[youtube width=”600″ height=”400″]https://youtu.be/xfSMn7DvwII[/youtube]

About Filippa Dahlkild 151 Articles
Filippa studerar medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgs Universitet och kommer att göra sin praktik på Norra Cypern Magasinet. Hon hoppas att praktiken kommer att öka hennes kommunikativa färdigheter och ge henne en inblick i branschen. Hon har en stor passion för att se världen och träffa nya människor och har bland annat studerat i både USA och Australien.