Vandra på norra Cypern

Annonsörer

Medborgarna av norra Cypern kanske för inte så länge sedan blickade över gränsen till dess sydliga granne med avundsjuka ögon.
Nu verkar det som norra Cypern ser över på sin granne utan avund, och med ren lättnad. Turistrådets hemsida skryter med budskapet: Vi är inte en del av Euron! 

Dina semesterpengar kommer att räcka mycket längre här i norr.
Denna mer avslappnad attityd verkar ha lett till en mer försiktig inställning till främjandet av norra Cyperns attraktioner som semestermål.

Norra Cypern är inte längre nöjda med att presentera sig som ett slags ”light” Cypern. Det är nu angelägna om att attrahera mer eftertänksamma resenärer som är angelägna om att upptäcka en mindre utvecklad plats som är tilltalande året runt.

Norra Cypern lockar många vandrare för här har vi ett genomsnitt på 340 soldagar om året, med somrar som sträcker sig från april till november.

Kombinationen av ett avundsvärt klimat med ett hisnande, varierande landskap innebär att ön är utmärkt för utomhusaktiviteter.
Exempelvis foten av Besparmak (eller Femfingerberget), som flankerar Kyreniakusten, ger fantastiska territorium för promenader. Byn Bellapais är en populär bas för vandringar och promenader på alla nivåer, och är utgångspunkt för flera markerade leder av varierande längd och svårighetsgrad.

Vårsäsongen, som löper från slutet av februari på norra Cypern, är perfekt för promenader. Detta är den tid då öns inhemska, vilda orkidéer är i full blom. Det finns också ett rikt djurliv, inklusive några 280 arter av fåglar som blåkråkor och härfågeln.

Den främsta attraktionen för vandrare är den 143 mil långa Kyrenia Mountain Trail, som löper längs den övre delen av den steniga ryggraden som delar landets omfattande kust från dess inre. Historiska landmärken längs vägen inkluderar 900-taletets Kantara Castle, en av många gamla byggnader som speglar öns turbulenta, historia inkräktare.

walk this way pic2 walk this way pic1 kopia

 

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se