Upptäck det genuina Cypern på Bellapais Gardens

Annonsörer

Upptäck det genuina Cypern mitt i hjärtat av den forntida bergsbyn Bellapais. På romantiska Bellapais Gardens checkar man in till en unik upplevelse i förtrollande miljö. Det familjeägda boutiquehotellet är beläget på en vacker sluttning välsignad av vacker natur alldeles nedanför de historiska klosterruinerna av Bellapais Abbey.

Det här är en destination för livsnjutaren och den kreativa själen. Svalka dig med en iskall lemonad i skuggan av palmbladen intill swimmingpoolens glittrande vatten. Njut av utsikten över havet och dröm dig bort till ljudet av fågelsång. Hotelldelen består av nio stugor och åtta studiolägenheter som alla ligger vackert inbäddade bland apelsin- och citronplanteringar i den grönskande trädgården.

Hotellet ligger mitt i Bellapais och här kan man enkelt ta en promenad längs bergsbyns vindlande gator där historien ekar mellan husväggar översvämmade av lila bougainvillean. Häpna över skönheten i de pittoreska gränderna och den sydeuropeiska arkitekturen som låtits växa fram under flera århundraden. Här, där tiden står stilla och humlorna surrar bland sötdoftande citrusblommor, finner man lugnet och sig själv. Inte undra på att författaren Lawrence Durrell här fick inspiration till att skriva sin berömda klassiker Bitter Lemons. Bara några kvarter från Bellapais Gardens kan man besöka huset han bodde i under åren på Cypern.

När Sabri Abit etablerade hotellet för trettio år sedan var det med visionen att skapa något alldeles unikt. Under flera års tid hade han arbetat med turism i Tyskland och drömmen var att kunna visa utländska gäster Cyperns genuina charm och gästvänlighet. Med Bellapais Gardens har han lyckats spegla öns sanna skönhet, och liksom resten av byn andas hotellet konst, kultur och historia. Idag driver han det tillsammans med sina brorsöner Erkan och Selim Abit, två eldsjälar som fortsätter att utveckla drömmen och som brinner för att dela med sig av den cypriotiska livsstilen till sina gäster.

Bellapais Gardens

Bellapais Gardens är ett välkänt namn för oss som är bosatta på norra Cypern. Hotellet har nämligen en restaurang som ofta omnämns som den allra bästa när det kommer till ”fine dining” på ön. En av bröderna, Selim, är huvudkock, och hans mat lockar besökare från när och fjärran som kommer för att njuta av kulinariska läckerheter lagade med inspiration från det traditionella köket. Många av gästerna kommer för att smaka den prisbelönta fiskrätten Sultan Fish, som bland annat omnämns i Lonely Planet. En sommelier finns på plats för att guida gästerna till det perfekta vinet för måltiden. Bellapais Gardens har också sitt eget vin av sorten cabernet sauvignon som man tillverkar från den egna vingården. I köksträdgården skördar trädgårdsmästaren dagligen ekologiskt frukt och grönt, bland annat sparris, dadlar och apelsiner, som senare används i matlagningen. Restaurangen är medlem av The Slow Food Association.

Bröderna Selim och Erkan är mycket måna om att gästerna ska få den allra bästa upplevelsen när de kommer till Bellapais Gardens restaurang, de vill att gästerna ska behandlas som om de vore gudar, och all service håller därför absolut toppklass. Den höga kvalitén på maten och servicen, i kombination med den cypriotiska gästvänligheten gör att man snabbt förälskar sig i Bellapais Gardens. Det är en perfekt restaurang att besöka tillsammans med någon man tycker om och bara njuta av atmosfären och smakerna. På helgerna bjuds det på klassisk pianomusik och sång. Från restaurangen har man dessutom en spektakulär utsikt över hamnstaden Kyrenia och Medelhavet.

Bellapais Gardens har många återkommande gäster som älskar att kunna bo så nära natur och historia. Hotellet arrangerar regelbundna målarklasser och vandringsutflykter i bergen. Klasserna i gourmetmatlagning är allra populärast. Då får deltagarna följa med kocken till Kyrenias grönsaksmarknad där man tillsammans väljer ut ingredienser som man sedan tillagar i restaurangköket medan man smakar på olika viner.

På Bellapais Gardens finner ni harmonin i den lokala kulturen, naturen och människorna. Fascineras av det lokala köket och vinerna, och njut av Cyperns härliga solsken. Välkomna!

Öppettider Restaurangen: 12.00-15.00 för lunch och 18.30-22.00 för middag.

Telefon: +90 392 815 60 66 // 815 76 68

Email: info@bellapaisgardens

www.bellapaisgardens.com

Bellapais Gardens på Facebook.

 

Bellapais hotell norra cypern Bellapais hotell norra cypern

norra-cypern-2016-02691

norra-cypern-2016-02694

genel_panorama1

norra-cypern-2016-026760h1a5741 0h1a5618 0h1a5639 _k6a2950Bellapais hotell norra cypern Bellapais hotell norra cypern Bellapais hotell norra cypern Bellapais hotell norra cypern Bellapais hotell norra cypern Bellapais hotell norra cypern Bellapais hotell norra cypern

norra-cypern-2016-02695

 

 

 

norra-cypern-2016-02680

norra-cypern-2016-02689

norra-cypern-2016-02684

norra-cypern-2016-02674

norra-cypern-2016-02671

 

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se