Upplev Kyrenia hamn!

Annonsörer

Så fort du kommer till Kyrenia hamn, kan du se varför den är så populär.

Med bakgrund av de taggiga bergen bakom, och det lugna glittrande havet framför, har hamnen en berusande, fridfull atmosfär. Den graciösa bågformade hamnen är fylld med restauranger och kaféer och är perfekt för att sitta tillbaka och bara titta på folk.

Kyrenia hamn domineras av det imponerande Kyrenia slottet som vaktat denna viktiga och strategiska hamn sedan 1500-talet. Det är en utmärkt idé att besöka och utforska, och du får en fantastisk utsikt över staden Kyrenia från toppen. På slottsområdet kan du hitta Kyrenia Shipwreck Museum, med resterna av en forntida handelsskepp.
Vraket av fartyget låg på havsbottnen täckt av sand under 2300 år. År 1965 började resterna, av det som då var det äldsta återvunna fartyget i världen, restaureras. Det 15 m stora vraket, som drogs från leran strax utanför Kyrenia hamn, bevarades.

Kyrenia_hamn_norra_cypern_magasinet

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se