Turkiska Rivieran

Annonsörer

Turkiets Medelhavskust, den turkosa kusten, är nästan 1600 km lång, med fina sandstränder och historiska städer. Den turkosa kusten är ett perfekt resmål för en semester vid havet i Turkiet.

Varje dag går avgångar med Pegasus Airlines mellan norra Cyperns flygplats Ercan Airport och fastlandet Turkiets vackra kust. Flyg går till Alanya, Antalya och Dalaman.

För den som inte tycker om att flyga, eller kanske har lust att ge sig ut på havet, finns flera alternativ med färja.

Alanyaalanya_norra_cypern_magasinet_turkiet
Två timmar från Antalya ligger Alanya, en växande syster, med 20 km av vackra sandiga stränder som långsamt fylls med hög-klassiga resorter. Dock finns här fortfarande mysiga caféen vid bergsluttningar och antika ruiner som bibehåller en äkta charm.

Antalyaantalya_norra_cypern_magasinet_turkiet_kust_
Regionens största och mest progressiva stad med lyxiga hotell och topprestauranger – à la Dubai, och en av de mest populära destinationerna för den boom av svenska turister som upptäckt Turkiet på senare år. De bevarade romersk-ottomanska kvarteren Kaleiçi är ett måste.

 

Bodrumbodrum_norra_cyprn_magasinet
En stad av många kontraster. Bodrum är en vacker historisk stad med palmkantade gator och vackra hus, men samtidigt är delar av staden präglade av fulla turister som åker dit för att festa; en partystad med magnifika omgivningar och kulturell charm.

 
Dalamandalaman_norra_cypern_magasinet_turkiet
Dalaman stad ligger i regionen med samma namn och är en central punkt för turkiska rivierans topplatser, från Ölüdeniz till den oförstörda fiskstaden Kaş. I Dalaman finns inte mycket men staden har otrolig natur och en del av stränderna är relativt oexploaterade.

 

Fethiyeturkiet_fethiye_norra_cypern_magasinet
Denna stad är byggd runt en naturlig hamn och är den vanligaste start- och slutstationen för Turkiets kända kryssningar på trä gulets. I hamnen i Fethiye finns det flera barer och tavernor, och härifrån kan man ta taxibåt till någon av de närliggande städerna.

 

Marmaris  marmaris_norra_cypern_magasinet_turkiet
En gång i tiden var denna stad en sömning fiskby, men i dag är Marmaris en populär semesterort full av turister. Den närliggande kantiga kustlinjen, uppbackad av tallbevuxna berg, är fantastisk.

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se