The Sicilian – Kyrenias nya italienare

Annonsörer

En smak av Italien med ett stycke inspiration från Francis Ford Coppolas omtyckta filmer om maffiabossen Don Corleone och hans familj – där har ni den nya italienska restaurangen The Sicilian i ett nötskal. Med sitt perfekta läge mitt i ett bostadsområde, men bara några hundra meter från stadens huvudgata, har The Sicilian alla möjligheter att bli ”italienaren på hörnet” med Kyrenias invånare.

The Sicilian Kyrenia

Vi kliver in på restaurangen som är enkel och välkomnande, med robusta träbord och nakna glödlampor som sprider ett stämningsfullt ljus. Väggarna är prydda med bilder från Gudfadernfilmerna. De flesta gästerna har valt att slå sig ner inne på den inglasade terassen som vetter ut mot vägen. Längst bort i lokalen sitter ett gäng som koncentrerat följer fotbollsmatchen som pågår på tv:n.

En pigg och trevlig servitris kommer fram och tar våra beställningar. Vi får in en läcker skaldjurspasta, hamburgare med curly fries och pizza bakad på en tunn och spröd botten. För ögat ser det mycket lovande ut, och visst smakar det alldeles utmärkt!

The Sicilian Kyrenia

Efter måltiden träffar vi Oktay Kin, som tillsammans med sin affärspartner Bugra Tengiz driver stället. Han korsar armarna över bröstet och skrattar lite när vi exalterade beskriver vår lycka över att äntligen ha hittat en restaurang med fantastiska curly fries! Vi frågar honom hur idén med The Sicilian kom till.

”Jag var på resande fot i England när jag kom i kontakt med Frankie & Benny’s, en amerikanskitaliensk restaurangkedja. Där och då föddes idén till att starta något liknande på norra Cypern”, berättar han.

Oktay har tidigare arbetat som biträdande chef för Mehmet Eziç (som äger Eziç-restaurangerna på norra Cypern), och vet hur viktigt det är med hög kvalité och standard. Allt från service och renlighet till välsmakande mat och god stämning ska finnas där. Det är ett vinnande koncept som smittar av sig på gästerna och får dem att återvända.

”Jag har alltid älskat det italienska köket. På The Sicilian har vi ett brett spektrum av maträtter på menyn, utformade för att tillgodose alla smaker och preferenser”, berättar han. ”Vi har exempelvis flera sorters pizza, fina stekar, risotto och pasta, vi serverar även rätter som fish & chips och fajitas. En av de absoluta favoriterna, som jag rekommenderar alla våra gäster att prova, är Robert Pierre’s pizza. Det ska sägas att flera av rätterna på vår meny bär namnen av karaktärer från Gudfadernfilmerna!”

The Sicilian Kyrenia

Den rymliga restauranglokalen har en kapacitet på 180 personer och lämpar sig perfekt för större sällskap, så väl som för de som vill äta en ostörd middag på tumanhand. Hit kan man komma för en frukost i solen, en kaffe ute på terassen, en öl till fotbollen eller en välsmakande middag ackompanjerad av internationella viner – det finns 65 sorter att välja mellan!

The Sicilian slog upp dörrarna den 6:e januari i år och Oktay är mycket nöjd med den goda responsen man fått från besökarna. Den stora invigningen av restaurangen har ännu låtits vänta på sig men kommer troligtvis ta plats någon gång i slutet av månaden. Så för alla er som vill njuta av italienska smaker à la Don Corleone – välkomna in till Kyrenias nya italienare!

Öppettider: 09.00 – 02.00 (köket stänger 01.00)

Telefonnummer: 05488880066
Facebook: The Sicilian Restaurant Cafe ‘n Bar

Det finns gott om parkeringsplatser utanför restaurangen.

The Sicilian Kyrenia

The Sicilian Kyrenia

The Sicilian Kyrenia

The Sicilian Kyrenia

The Sicilian Kyrenia

The Sicilian Kyrenia

The Sicilian Kyrenia

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se