Teater med ottomanskt tema forsätter i Kyrenia

Annonsörer

Ett ottomanskt spektakulär på amfiteatern i Kyrenia tog plats på tisdag kväll då Ankara State Theatre uppträdde inför en publik på över 500 människor under kommunens sjunde säsong av konst- och kulturdagar.

Kyrenia kommun tillkännagav också ett nytt avtal med teatergruppen där de kommer att uppträda en gång i månaden i staden.

Den tvåaktiga tragedin av makt och intriger spelades upp med ottomanska trummor, orientalisk musik, Sultan Süleyman The Magnificent i vacker utklädnad, hans glittrande fruar, rivaliserande prinsar och rådgivare, och vann en ovation från publiken.

Victory or Death (Seger eller död) skriver av Orhan Asena med Okan Şenozan som den sorgsäkra Sultan och Meltem Baytok som Hürrem Sultan, den dömda moderen till rivaliserande söner och arvingar.

Nästa på agendan är tisdag den 18 juli kl 21.00, då det är dags för Doves Without Wings (Duvor utan vingar), av Theatre ASHK (Love) som sponsras av TRNC:s presidentkontor. Biljetterna är prissatta till 15TL och finns tillgängliga från Kyrenias kommunkontor eller på dörren under kvällen i fråga.

Den tredje teaterkvällen är planerad till augusti och kommer att presentera Istanbuls stadsteaters uppträdande av Haldun Taners tvåaktsteater från 1977 Uproar in the Moonlight (Tumult i månskenet) som de själva premiärde årtionden tidigare. I en ovanlig twist avslutar skådespelarna plötsligt pjäsen i slutet av den första akten medan andra i publiken börjar hysa och uppmuntra publiken att kritisera slutet. Uppträdandet upprepas sedan under den andra akten men med en väldigt annorlunda handling.

Teater med ottomanskt tema Kyrenia

Teater med ottomanskt tema Kyrenia

Teater med ottomanskt tema Kyrenia

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se