Norra Cypern är ett land genomsyrat av myter och legender

Annonsörer

Sagoslott uppe på toppen av höga bergstoppar, atmosfäriska ruinerade kloster och gamla palats – Norra Cypern är verkligen ett land för att avfyra fantasin.

Dess rika historia och levande kultur garanterar att en semester på norra Cypern kommer att fortsätta att inspirera långt efter hemkomsten.

Korsriddarslotten; St Hilarion, Buffavento och Kantara vilar högt upp i bergen, omgivna av ett fantastiskt landskap. Det sägs att Richard Lejonhjärta tillbringade sin smekmånad i St Hilarion, och dess imponerande torn och spektakulära plats har funnit sin plats i många lokala berättelser och legender.

Det genomarbetade gotiska fönstret, som fortfarande kan ses idag, är känt som drottningens fönster. Det sägs att slottet byggdes på uppdrag av en grym och vacker drottning, som vägrade att låta henne byggare vila förrän de hade slutfört sin uppgift. När slottet byggdes, och hon hade ingen vidare användning av dem, kastade hon dem igenom fönstret.

För att komma till turism ministeriets hemsida, klicka här.

st.hilarion_slott_norra_cypern_st.hilarion_slott_norra_cypern_1st.hilarion_slott_norra_cypern_2

st.hilarion_slott_norra_cypern_3

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se