Träning och hälsa på Mpower Sports Club

Annonsörer

Med sina 5000 kvadratmeter är Mpower Sport Club i Kyrenia det överlägset största och mest imponerande gymmet på Cypern.

Här ligger fokus på det totala välbefinnandet, med ett brett utbud av klasser utformade för att medlemmarna ska kunna träna och utvecklas i sin egen takt. Det finns en rad medlemskapsalternativ som erbjuder tillgång till både gym och fitnessklasser.

Vi träffar Halil Emrah Adali, VD för AGAD Consultancy som startade MPower i september 2013. Vi ställer honom några frågor om anläggningen och hans arbete med att driva Cyperns största gym.

– Vi börjar med att ställa en viktig fråga för våra läsare; har ni engelsktalande personal?
”Ja, vi har engelsktalande personal som kan hjälpa alla som inte talar turkiska. Våra kvalificerade instruktörer brinner för att hjälpa våra medlemmar att uppnå en positiv förändring.”

–  Hur mycket kostar ett medlemskap?
”240TL per månad, men om du anmäler dig till ett längre medlemskap, eller om du är en tidigare medlem som vill förnya ditt medlemskap, då kan du få det till ett rabatterat pris. Priset per månad blir lägre om du anmäler dig i sex månader, tolv månader eller om du är en tidigare medlem. Man kan komma hit och prova gymmets faciliteter en eller två gånger gratis, innan man bestämmer sig för om man vill ha ett medlemskap.”

–  Vilken utrustning och vilka träningsklasser erbjuder ni?
”Gymmet är utrustat med ett brett urval av vikter och kardiomaskiner. Våra vänliga instruktörer finns alltid till hands för att visa en runt, visa hur man använder utrustningen korrekt och ge tips om hur man får ut det mesta av sitt träningspass. Vi har 52 kardiomaskiner, som springmaskiner, trappstegsmaskiner, ARC-Trainers, roddmaskiner och olika träningscyklar. Vi erbjuder minst två träningsmaskiner av alla slag så att ingen behöver vänta på sin tur. Vår personal är alltid där för att hjälpa till om det finns problem med en maskin eller om medlemmar behöver hjälp. Vi har gjort en investering på två miljoner dollar på endast maskiner.”

M Power Sports Club Kyrenia

”Vi erbjuder en mängd olika klasser för alla åldrar, fitnessnivåer och intressen. Det är möjligt att när som helst gå med i en klass. Här kan man välja mellan över 35 lektioner per vecka, inklusive Pilates, Yoga, Brazilian Jujutsu och Capoeira, Kickboxing, Spinning, TRX, Abs-klass och våra populära Kango Jump-klasser. Träning genom dans har blivit mycket populärt och därför börjar vi också med Zumba-klasser snart. Några av våra klasser är outsourcade och kräver ytterligare betalning till medlemskapet. Vi har 40 cyklar i spinnklassen och 30 rep i TRX-klassen. Samtliga sex studior är 150m2 vardera och vi har också ett rum för barn så att deras föräldrar kan träna och veta att deras barn tas väl hand om. Vi erbjuder också 14 duschar i våra omklädningsrum; sju för män och sju för kvinnor. Genom våra sponsorer, till exempel Head & Shoulders, Gillette, Neutrogena, Panten Pro-V, kan vi erbjuda en mängd olika toalettartiklar och prover till våra medlemmar. Varje månad ger sponsorerna också bort omkring 200 gåvor till våra medlemmar.”

M Power Sports Club Kyrenia
Ett av de populäraste passen är det i spinning.

– Hur många personliga tränare har ni?
”Vi har cirka 45 personliga tränare i vår personal, de flesta av dem flerspråkiga. Några av de språk som talas är nigerianska, ryska, persiska, turkiska och engelska. Det spelar ingen roll vilken tidigare erfarenhet man har, man kan alltid få hjälp av en personlig tränare. Vi rekommenderar våra medlemmar att prata med receptionen som hjälper till att välja den personliga tränare som passar en bäst. För en ny medlem är priset 600 turkiska lira och det inkluderar medlemskapet och 12 personliga träningssessioner per månad.”

– Erbjuder ni kostråd till era medlemmar?
”När det gäller kostråd kan vi ge rekommendationer för att hjälpa våra medlemmar men vi kan inte ge ut något på papper, eftersom vi inte är läkare och alla är olika och har olika behov. Medlemmar kan också ha allergier som de inte är medvetna om eller vara gravida. Vi har en dietist till hands som kan kontaktas vid behov.”

– Vad gör Mpower till ett bättre gym än andra på norra Cypern?
”Mpower är det bästa gymmet, inte bara för att det är det största. Vi har 7200 medlemmar med en maximal kapacitet på 600 personer i timmen, och vi ger utmärkt service till alla dessa medlemmar utan några problem. Den primära tiden för gymmet är mellan kl. 17.00 och 20.00 och är den mest trafikerade tiden med flest människor. Dock är det inte alltför märkbart på grund av den stora anläggningen.”

M Power Sports Club Kyrenia
Personlig träning på Mpower Sports Club.

”Personlig kundvård är extremt viktigt och vi tycker oss vara det ledande fitnesscentret på Cypern inom kundvård och support. Vi har en gymbutik som säljer kosttillskott, sportkläder och sportutrustning, allt du kan tänkas behöva för din träning. Vi har också stora salar inrättade för kickboxing och crossfit, och bordsporter som bordtennis. På övervåningen har vi en restaurang och hälsobar för att medlemmarna ska kunna fylla på med energi och näring före och efter träningen. Parkeringen precis utanför rymmer minst 400 bilar samtidigt.”

”Vi planerar fortfarande att expandera ytterligare med tennisbanor och pool inom de närmaste åren, och redan i år planerar vi för en bastu.”

– Vad ger dig mest glädje med Mpower Sports Club?
”När vi får människor att må bra i sig själva. Jag älskar att hjälpa människor till ett hälsosammare liv, och vill att gymmet ska vara en energigivande mötesplats där det är lätt att träffa nya vänner.”

Öppettider
Vintertid:
Måndag till fredag: 06.30 – 20.30
Lördag: 08.00 – 18.00
Söndag: 09.00 – 21.00

Sommartid:
Samma som ovan men stängt på söndagar.

M Power Sports Club Kyrenia

M Power Sports Club Kyrenia

M Power Sports Club Kyrenia

M Power Sports Club Kyrenia

M Power Sports Club Kyrenia
Halil Emrah Adali är också aktiv som tränare på gymmet.
M Power Sports Club Kyrenia
Efter träningspasset kan man fylla på energiförrådet i gymmets Vitaminbar och café.

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se