Little Pub – ett andra vardagsrum med drinkar och musik

Annonsörer

Little Pub har allt det där som gör att man enkelt kan kalla det för sitt andra vardagsrum. Den varma lokalen har en hembonad pub-atmosfär med sköna fåtöljer att slå sig ner i. Det här är stället för den som vill umgås med vänner, ta en svalkande öl och lyssna till härlig livemusik. Little Pub har en scen som regelbundet gästas av lokala talanger som spelar livemusik av olika genrer.

Kvällen vi är där är det rockklassiker som gäller, från borden glittrar ljuset från lyktor och upprymda gäster sjunger med i refrängerna. På övervåningen utmanar några ungdomar varandra på biljard och lite längre in i lokalen sitter två äldre män djupt försjunkna i ett samtal.

Little Pub

Vi går ut till terassen där sommarsäsongen fortfarande pågår för fullt. Vi hälsar på ett glatt tjejgäng som berättar att de är här från England för att fira sin väninnas möhippa. De gör en lång beställning till bartendern som snabbt börjar blanda drinkar. Till skillnad från många andra pubar utmärker sig Little Pub med skickliga bartenders och kreativa cocktails, och dessutom till mycket bra priser. Vi rekommenderar att man provar Bull Frog, en drink som ”ger en vingar”. Är man inte sugen på en drink så finns det 16 olika ölsorter att välja mellan! Är man hungrig kan Little Pub även erbjuda matiga snacks som korv med bröd, hamburgare och ölbrickor som består av mozzarella-sticks, korv, pommes frites och kycklingpopcorn. Med andra ord, något för alla!

Little Pub

Little Pub är belägen mitt i Kyrenia, men ändå långt ifrån stadens brus. Man hittar hit genom att vika av från huvudgatan där Gloria’s Jeans ligger och ner mot kusten. Alldeles intill vattnet har man här en vacker utsikt och en frisk bris från havet.

Vi pratar med en av stamgästerna som nyfiket undrar vilken tidning vi kommer ifrån. Han berättar att Little Pub blivit en samlingsplats i området som kallas Kasgar Court. På vintern kommer lokalbefolkningen hit och på sommaren besöks puben av många turister som bland annat hört talas om stället genom TripAdvisor.

Little Pub

Inomhus pågår live-spelningen för fullt och bara stämningen når högre än de rockiga tonerna. Människor skålar i öl och klappar i takt till musiken. Kvällen är fortfarande ung, och vi vet att det här kommer bli en minnesvärd afton.

Little Pub har ett fullspäckat schema. Fem kvällar i veckan spelas det livemusik från scen. Man är också värd för karaoke-kvällar och biljardturneringar. Om man är på Cypern under sommaren ska man heller inte missa Little Pubs mycket populära öl- och musikfestival som tar plats på gatan utanför!

Öppettider:
Little Pub har öppet varje dag mellan kl. 17.00 och 02.30.

Telefon: +90 533 887 19 77 eller +90 533 849 36 74

Little Pub på Facebook och Instagram.

Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub   Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub Little Pub

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se