Laptas kustväg ska slutföras på en månad

Annonsörer

Laptas kustväg slutföras en månad

En kustväg, inklusive en 400 meter lång gångbro över havet, ska slutföras inom en månad, lovade Laptas borgmästare Fuat Namsoy förra veckan efter en serie av motgångar.

Han berättade för veckotidningen Cyprus Today att en gångväg nu läggs över pyloner som byggdes för den upphöjda delen av 3 km-banan, den mest ”intressanta delen av vägen”, som tillkännagavs år 2015. ”Det skedde vissa förseningar under byggandet på grund av olika skäl, men vi har äntligen nått slutet av vägen på detta projekt,” sade Namsoy. ”Vi strävar efter att öppna den [utökade] Lapta-kustvägen om ungefär en månad från idag.”

När projektet är färdigt kommer vägen ansluta Karşıyaka till Laptas hotellremsa. Den första fasen av byggandet, som sträcker sig österut från gränsen Lapta-Karşıyaka i ett område mittemot affären Hoş-Beş mot Sunny Beach, byggdes av Aşan Construction och kostade nästan en miljon euro.

Den finansierades delvis av Europeiska unionen som en del av ett stödpaket för turkcyprioter och öppnades formellt i mars 2014. Arbetstiden avbröts emellertid, efter det att Aşan Construction inte kunde uppfylla sina avtalsförpliktelser vilket tvingade Lapta Municipality till att utfärda ett nytt anbud, som vanns av Tarmac, som nu måste slutföra projektets andra fas ”innan slutet av året,” sa Namsoy.