Kocareis Bungalows Resort – semester mitt på stranden!

Annonsörer

Kocareis Bungalows Resort kan närmast liknas vid en egen liten semesterort längs Cyperns östra kust. Ca 10 kilometer utanför Famagusta, i området Yeni Bogacizi, skimrar det lilla familjeägda resortet som en pärla vid strandkanten. För Kocareis Bungalows ligger just där, direkt på den gyllene sandstranden!

När man kör in på parkeringen så ser hotellet inte ut att vara mycket för världen. Men så fort man gjort den lilla promenaden under stenbågen som pryder hotellentrén, och in på området, möts man av en vacker anläggning med en fantastisk panoramautsikt över det turkosa Medelhavet.

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Kocareis har en stor strandrestaurang som serverar cypriotisk och internationell mat. Här slår man sig gärna ner, kanske med en svalkande Efes – den lokala ölen, och njuter av semestern. Det finns en liten aktivitetshall intill där barnen kan spela biljard eller på spelmaskiner, om de skulle tröttna på att leka ute i solen vill säga!

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Från restaurangen har man bokstavligt talat bara ett steg ner till stranden. Här kan man välja bland två hundra parasolltäckta solstolar. Man behöver inte vara gäst för att njuta av en dag på stranden på Kocareis. För endast 10 TL får man tillgång till solstol med parasoll en hel dag, och då ingår även en flaska vatten.

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Kocareis strand sträcker sig ca 350 meter längst vattnet, och följer man den från restaurangen och söder ut kommer man till den grönskande trädgård där hotellrummen ligger utspridda i en byggnad på två våningar. Och inte helt överraskande har alla rummen en makalös utsikt över havet från sina balkonger!

Kocareis har ännu en restaurang som ligger en våning upp i huvudbyggnaden. Här kan man äta middag med en exklusiv utsikt över havet som i skymningen färgas vackert rosa. Alla hotellets restauranger och barer är öppna till sent.

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Uppriktigt talat så fyller Kocareis Bungalows Resort alla dina semesterbehov, och att lämna hotellområdet under vistelsen på Cypern är absolut inte något måste. Men så klart finns det många attraktioner att besöka i närheten! Och hela denna kust är välsignad med härliga stränder, så vill man hyra bil och ge sig iväg på en utflykt är det också något som varmt kan rekommenderas.

Den antika ruinstaden Salamis och den historiska klostret St. Barnabas ligger endast några minuters körning bort. Den kända staden Famagusta har också mycket att bjuda på när det kommer till historiska sevärdheter, faktum är att staden brukar liknas vid ”ett enda stort utomhusmuseum”. Så för den historiaintresserade är detta ett måste!

Från Yeni Bogacizi där hotellet ligger är det heller inte långt till nationalparksområdet Karpaz, där man både kan mata vilda åsnor och vara med när sköldpaddor kläcks på stranden. I Karpaz ligger Golden Beach, Cyperns mest storslagna strand.

På hotellet kan man förutom sol och bad ägna sig åt vattensporter som jetski, snorkling och dykning. Och för den som är sugen på en aktiv semester i bergen finns det möjlighet för både bergsvandring och mountainbiking.

Tips! En av våra svenska läsare, som brukar bo på Kocareis Bungalows när hon besöker norra Cypern, har hört av sig till magasinet för att tipsa om de vackra promenadvägarna som finns inne på skogsområdet mellan hotellet och Salamis ruiner. Hon berättar att under veckorna de bor på hotellet brukar de promenera här varje morgon. En promenad från Kocareis Bungalows till Salamis och tillbaka tar ca en timme. Med andra ord, ett perfekt område för motionsrundor! 

Boka er vistelse på Kocareis Bungalows Resort för en varm och vänlig Cypernsemester. Hotellet har öppet året runt.

Vi rekommenderar att man har hyrbil när man ska bo här då detta är det enklaste sättet att ta sig till och från hotellet, samt för utflykter.

Hemsida: www.kocareisresort.com
Kocareis Bungalows Resort på Facebook.
Telefon: +90 392 378 82 29 eller +90 533 863 74 89
Epost: info@kocareisresort.com

Kocareis Bungalows Norra Cypern
Salamis ruiner.
Kocareis Bungalows Norra Cypern
Golden Beach, Karpaz.

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Kocareis Bungalows Norra Cypern

Kocareis Bungalows Norra Cypern

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se