Kitesurfing – kanske världens roligaste sport!

Annonsörer

Kitesurfing har växt till en extremt populär kite_surfing_norra_cypern_magasinet_sol_kvinnavattensport på norra Cypern. Med mycket kust och perfekt väder för sporten tillkallar ön kitesurfare från hela världen. Har du inte provat på kitesurfing så har du missat världen roligaste sport!

När du kitesurfar så har du en stor drake fastspänd med flera linor som med hjälp av vinden driver dig och din kiteboard fram över vågorna. Att kitesurfa är både fartfyllt och fruktansvärt roligt, och bli inte förvånad om du fanatiskt börjar kolla rapporter över vindstyrka och vindriktning på dina lediga dagar.

Med olika storlek på både drake samt bräda kan utrustningen anpassas till olika vindar. Tack vare skärmens speciella utformning kan man kitesurfa i mycket mer varierande väderlek än vindsurfing då draken exempelvis förflyttar surfaren i även mindre vindstyrka. Idag beräknas det finnas drygt 1,5 miljoner kitesurfare världen över och antalet växer stadigt.

Har du har funderat på att börja ägna dit åt kitesurfing har tillfället aldrig varit bättre, då det finns många olika kitesurfingskolor på norra Cypern, som erbjuder allt från nybörjarkurser till mycket avancerade kurser.

Aphrodite Airlines kiteskolakite_surfing_norra_cypern_magasinet_sol_hav_pool_barn

Aphrodite Beachfront Resort på norra Cypern är hem till en stor vattensports klubb, som erbjuder alla typer av vattensporter som du kan tänkas vilja lära dig: paddel boarding, kajakpaddling, kitesurfing, vindsurfing, etc. Missa inte chansen att tillbringa en rolig dag i solen fylld med aktiviteter vid Medelhavet!

Aphrodites läge – Morphou bay – ståtar med den bästa platsen för kitesurfing hela Cypern kan vara stolta över!

Vill du boka en surfsemester eller bara prova på
kitesurfing rekommenderar vi Aphrodite kite_surfing_norra_cypern_magasinet_sol_havkiteskola. För grupper eller individer, kommer de att sätta hastigheten och ett schema som fungerar för dig. Grupper erbjuds grupprabatter, måltider och även strandfester på resorten, bekvämt boende i kombination med kiteskola och kitesurfingbutik, allt på samma plats, är detta ett fantastisk surfparadis som hela familjen kan njuta av!

Besök deras hemsida här

Läs vår intervju med en av surfkillarna från Aphrodite.

[vimeo]http://vimeo.com/43440097[/vimeo]

[vimeo]http://vimeo.com/53855384[/vimeo]

[vimeo]http://vimeo.com/7138642[/vimeo]

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se