Kemeraltı Restaurant – ekologisk byrestaurang i Büyükkonuk

Annonsörer

Kemeraltı Restaurant är en ekologisk restaurang belägen i centrum av byn Büyükkonuk, en på turistkartan världsberömd eko-by. Byn besöks frekvent av turistbussar som alla stannar till vid Kemeraltı Restaurant.

Det lilla samhället är norra Cyperns första officiellt utnämnda ekologiska by och ligger på vägen upp mot Karpaz, mellan Kaplica och Bafra. Det finns många anledningar att besöka pittoreska Büyükkonuk. Med anor från en svunnen tid finns här en högst levande jordbrukskultur med boskap och ekologiska odlingar. Olivodlingarna är stora och här produceras varje år en enorm mängd olivolja.

Kemeraltı RestaurantKemeraltı är en familjeägd cypriotisk restaurang. På helgerna serverar man traditionellt långkok på lamm och potatis, kallad Kleftico, tillsammans med trädgårdssallad, ett varierat urval av meze, och lokala bakverk.

Maten på Kemeraltı Restaurant är hemlagad och ekologisk, pastan är gjord för hand, en tillverkning man som besökare kan få vara med och se på. Man har också egentillverkad sylt, marmelader, viner, olivolja och johannesbrödsirap till försäljning. Marmeladerna är gjorda på egenodlade frukter och bär som fikon och mandel, plommon, vilda bär, pumpa, aprikos och melon.

Vi kan varmt rekommendera att gör en utflykt till Büyükkonuk och då stannar till på Kemeraltı Restaurant. Kemeraltı Restaurant har öppet varje dag från kl. 08.00 till 21.00.

Läs mer om Ekobyn Büyükkonuk på sidan EcoTourism Cyprus, en hemsida som Europeiska Unionen varit med och finansierat.

Telefon till Kemeraltı Restaurant  +90 533 863 51 85.

Kemeraltı Restaurant på Facebook. Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant Kemeraltı Restaurant

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se