Karsiyaka Turtle Watchs årliga flottetävling

Annonsörer

Karsiyaka Turtle Watch anordnar en tävling med flottor gjorda av skräp denna månad under det årliga välgörenhetseventet för Society for the Protection of Turtles (SPOT) som sätter i gott bruk plasten som skadar allt marint liv.

Den traditionella och sjunde tävlingen kommer att se flottor flyta iväg från Güzelyalı strand för att runda en böja och återvända.

Förra årets lopp vanns av Team Efendi, med Martin Ashworth och hans lag som tog priset för ”bästa raft” med Sparky 2 Lips, en katamaran gjord av gamla dörrkarmar, plastbehållare och ett gammalt duschdraperi.

Ett bidrag, Stability (Stabilitet), sättes samman och testades på dagen på mindre än 20 minuter och bestod av sex kemikaliebehållare som hölls samman med silvertejp. Alagadi sköldpaddeprojektets studentvolontärer drog ett 12 meter polyuretanrör från havet bara dagar före förra årets tävling, som de fyllde med plast från stranden och de paddlade in på en femte plats.

Ett lag från de årliga sponsorerna Iktisat Bank, var också med i fjol med en katamaran gjord av plasttunnor. Lag av fyra är inbjudna att delta i tävlingen på söndagen den 23 juli för en avgift på 50TL, och lag på sju kan också tävla i händelsens traditionella dragkamp, vars inträde är gratis.

Flottorna kommer att dömas klockan 10 och bokningar kan göras genom att ringa Karşıyaka Turtle Watch på 0533 873 9704. Gruppen erbjuder också möjlighet för människor att följa och observera sköldpaddeutgrävningar och utsläpp, utan förskottsbokning.

Karsiyaka Turtle Watchs årliga flottetävling

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se