Iranska högtiden Yalda firades på Salamis Hotel

Annonsörer

I torsdags firade iranier runt om i hela världen Yalda, årets kortaste dag. På norra Cypern, där det bor många iranska studenter, var detta inget undantag. Och en bättre plats att fira på än Salamis Conti Bay Resort Hotel i Famagusta finns väl knappast!

Festen tog plats på Salamis egen nattklubb med musik av dj Milad från Iran. Flera hundra gäster samlades för att fira med drinkar och dans, de flesta ungdomar från Iran, men även andra som ville vara med på partyt.

Traditionellt sett är Yalda en högtid man tillbringar med familjen. Där man stannar uppe hela natten och äter god mat, inte helt olikt vårt eget julfirande alltså. Yalda symboliserar vinterns ankomst, solens förnyelse och ljusets seger över mörkret. Dagen symboliserar även kärlek och vänskap i den antika persiska kulturen.

Yalda Salamis Hotel Famagusta Yalda Salamis Hotel Famagusta Yalda Salamis Hotel Famagusta

About Maria Eriksson 1684 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se