Güzelyalı strand

Annonsörer

Güzelyalı strand finner ni om ni tar er väster ut längs kusten från Kyrenia. Man kör hela vägen, förbi Karsiyaka, tills man nästan är framme vid kurvan som svänger av in mot landet. Här ligger restaurangen Ocean Breeze och nedanför den hittar ni stranden. Güzelyalı strand är en lång sandstrand med turkosblått vatten, i en naturlig miljö, långt ifrån stadens brus.

Delar av året sjunker vattnet ner och bildar en naturlig simbassäng, perfekt för barn att bada i. Stranden är en sköldpaddestrand som varje år lockar till sig en stor mängd besökare som vill se sköldpaddornas ägg kläckas. Tre år i rad har restaurangen Ocean Breeze tillsammans med Karsiyaka Turtle Watch arrangerat ett Turtle Party, en stor fest där man samlas och hjälper sköldpaddorna på sin väg ner mot havet.

Ocean Breeze är en populär restaurang bland lokalbefolkningen, och även hos utländska turister som gärna stannar till här för att njuta av traditionell cypriotisk mat och gästvänlighet. Ocean Breeze har också ett picknickområde med 16 bord i anslutning till stranden och restaurangen.

Güzelyalı Strand Cypern Güzelyalı Strand Cypern Güzelyalı Strand Cypern Güzelyalı Strand Cypern

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se