Flamingos i Famagusta

Annonsörer

Cypern besöks årligen, mellan november och mars, av tiotusentals färgglada flamingos. Larnacas stora saltsjö är den mest kända platsen för att åka och titta på dessa vackra djur. Vad många kanske inte känner till är att också Famagusta hör till ett av favoritstoppen för denna flyttfågel.

Till skillnad från andra fågelarter har flamingos inte ett särskilt flyttmönster, istället flyger de runt högt uppe i skyn för att söka efter gynnsamma platser att landa på. Famagustas lilla sjö Gülseren är en av dessa. Det finns en liten gräsplätt vid sjön där man kan parkera bilen och gå ut och titta på de rosa fåglarna. Har man tur står de nära stranden, men för att säkert få en bra titt på dem är det bäst att ta med en kikare.

Se karta nedan för att hitta till sjön Gülseren.

norra-cypern-2017-06656Flamingos Famagusta

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se