Ett revolutionerande solskyddsmedel

Annonsörer

EVY varar tre gånger längre och är sex gånger effektivare än normalt solskyddsmedel. Grundare Margot Pinto berättar om hemligheten bakom sin patenterade medicinska formel, som rekommenderas av hudläkare.

Ett revolutionerande solskyddsmedel

Varför är formuleringen patenterad?
”EVY absorberas av det övre lagret av huden istället för att stanna på ytan som de flesta solskyddsmedel gör. Den bildar en skyddande barriär som förbättrar hudens egna försvar och bibehåller dess fuktighet, utan att lämna några rester eller täppa till porer; din hud kan fortfarande andas.

”EVY fungerar som en osynlig Gore-Tex-dräkt mot irriterande ämnen som klor, saltvatten och solen. Det betyder att den inte försvinner i havet eller i poolen, eller när du svettas eller handdukstorkar. Den stannar där den ska i upp till sex timmar.”

Vilka är fördelarna med att använda en EVY-mousse snarare än en kräm?
”Moussen absorberas snabbt i huden, vilket gör det lättare att applicera tillräckligt med skydd. Med krämer använder människor i allmänhet inte så mycket som behövs för att få det SPF som anges på flaskan.  EVYs unika formel betyder att du inte behöver använda lika mycket, och aerosolen fungerar som ett koncentrat så att du får ungefär dubbelt så mycket per milliliter än du gör med en kräm. Dessutom skyddar aerosolflaskan innehållet från bakterier, vilket innebär att EVY håller sig fräsch tills den tar slut, även utan tillsats av konserveringsmedel.”

Vem bör använda EVYs solskyddsmedel?
”Alla! Formeln har utvecklats för dem med extremt känslig hud, så även sex månader gamla barn kan använda våra produkter, såväl som människor som lider av solallergi, eksem eller vitiligo. EVYs sortiment är konserveringsmedel- och doftfritt och har femstjärnigt UVA-betyg, vilket gör det lämpligt för känslig hud och för förebyggande av tidig åldrande.

”EVY är också en favorit bland idrottare: det är solskyddsmedlet som valts för Volvo Ocean Race-lagen och är det officiella solskyddsmedlet för det svenska golflandslaget bland många andra.”

 

About Sophia Söderholm 2225 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se