Eco Day Festival i Büyükkonuk den 8:e oktober

Annonsörer

Nu på söndag den 8:e oktober är det dags för höstens stora Eco Day Festival i Büyükkonuk. Byn är norra Cyperns första officiellt utnämnda ekologiska by och ligger på vägen upp mot Karpaz, mellan Kaplica och Bafra. Det är en av våra absoluta favoriter bland öns skördefestivaler och den hålls alltid en gång på våren och en gång på hösten. Nu på söndag är det den 20:e gången i ordningen man arrangerar festivalen, som snarare påminner om en enorm marknad med massa härliga lokala och ekologiska varor till försäljning.

Büyükkonuk Eco Day Festival CypernÅrets festival inleds kl 10.30 med ett paradtåg och musikunderhållning. Det blir också traditionellt dansuppträdande av bykvinnor från ”The Karpaz Girls” innan marknadsstånden officiellt öppnar. På Eco Day Festival får man som besökare vara med och se hur lokala maträtter tillags, hur slöjdföremål skapas och om man vill, prova att rida på en åsna! I marknadsstånden säljs lokala läckerheter som nybakat bröd, olivolja, oliver, sirapsdrypande sötsaker, granatäppeljuice, lokala viner och grillade majskolvar.

Det blir också uppträdande på scen, med traditionell folkdans av dansgrupper från bland annat Eskişehir i Turkiet. Traditionell musik kommer framföras av Famagusta kommuns turkiska folkmusikorekester och the Cyprus Airs choirs. Senare under kvällen blir det konsert med popmusik av Group Barka, Sol Anahtarı, Gölge Ş och Kurtulan Express med Ali Altay.

Läs mer om Ekobyn Büyükkonuk på sidan EcoTourism Cyprus, en hemsida som Europeiska Unionen varit med och finansierat.

Årets Eco Day Festival i Büyükkonuk hålls mellan kl. 10.30 och 22.00 den 8:e oktober.

Läs Norra Cypern Magasinets tidigare artikel om Eco Day Festival i Büyükkonuk här.

Büyükkonuk Eco Day Festival CypernBüyükkonuk Eco Day Festival Cypern

Büyükkonuk Eco Day Festival Cypern

Büyükkonuk Eco Day Festival Cypern

Büyükkonuk Eco Day Festival Cypern

Büyükkonuk Eco Day Festival Cypern

About Maria Eriksson 1665 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se