Bellapais Monastery Village

Annonsörer

Bellapais är en historisk, underbar by som ligger i utkanten av Kyrenia med fantastisk utsikt över Bellapaisdalen och Medelhavet. Med små genuina gator har byns karaktär inte ändrats nämnvärt sedan författaren Lawrence Durell bodde där på 1950-talet.

Författaren till ”Bittra Citroner” skildrar hans tid på Cypern, och hans husköp i Bellapais, som ligger i närheten av klostret. Klostret är ett måste att se för alla som kommer till ön, och det utgör en oförglömlig syn, med sitt vackra läge och sina majestätiska valv; ett gotiskt mästerverk från 1200-talet. En guidad tur bland klostrets rum och gömmor förflyttar en tillbaka i tiden. Men det finns mer att upptäcka, varför inte äta en god middag och titta på den vackra solnedgången, eller handla från någon av de affärer som säljer hantverk.

I byn finns restauranger och barer där man idag har bl.a. konserter, bröllop och konstutställningar. Atmosfären är helt otrolig, en upplevelse som man har kvar resten av livet!

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_moln

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_mat_food

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_granar

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_berg

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_view_

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_views

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_natur

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_restaurang

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_restaurant_

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_wall

About Sophia Söderholm 2159 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se