Bellapais Abbey

Annonsörer

Bellapais Abbey, eller ”fredsklostret” är ruinen av ett kloster som byggdes av Canons Regular, präster som lever i gemenskap under härskarskap av St Augustine, på 1200-talet på den norra sidan av den lilla byn Bellapais, ca. fem km från staden Kyrenia. Ruinen ligger på en höjd av 220m över havet, och erbjuder en fantastisk utsikt över Kyrenia och Medelhavet. Platsen är också ett museum, som är värd för en restaurang och ett café.

Klostret är ett måste att se för alla som kommer till ön, och det utgör en oförglömlig syn, med sitt vackra läge och sina majestätiska valv; ett gotiskt mästerverk. En guidad tur bland klostrets rum och gömmor förflyttar en tillbaka i tiden.

Öppettider under sommaren är från 09:00 – 19:00, vintertider är 9:00 – 13:00 och 14:00 – 16:45. De tar endast en liten entréavgift. Klostrets refektorium fungerar nu som en plats för konserter och föreläsningar. I början av sommaren är det också en plats för en lokal musikfestival.

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_granar

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_views

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet

CYPERN_bellapais_monestary_village_norra_cypern_magasinet_

About Sophia Söderholm 2159 Articles
Sophia flyttade från Sverige 1998, 10 år gammal. Hon har sedan dess bott på flera olika platser i Spanien, och i andra länder i världen, och är idag bosatt på Norra Cypern sedan fyra år tillbaka. Hennes studiebakgrund är inom marknadsföring, hotellmanagement och fastighetsförmedling, och hon jobbar idag som fastighetsmäklare och är marknadschef för Norra Cypern Magasinet. Har ni frågor till Sophia, skriv till: sophia@norracypernmagasinet.se