Alagadi sköldpaddestrand

Annonsörer

Alagadi är en känd sköldpaddestrand, men också en populär badplats för både lokalbefolkning och turister. Alagadi består av två större badvikar, den ena har en restaurang och är alltid välbesökt, medan den andra viken ligger lite mer avskild och passar den som vill ha en lugnare dag på stranden. Ingen av stränderna har solstolar eller parasoll, utan här får man ta med sig egna strandtillbehör.

Alagadi Strand Cypern

På sensommaren kan man vara med när havssköldpaddans ägg kläcks på Alagadi. Volontärorganisationen SPOT anordnar utgrävningar och dessa kan man anmäla sig till. Det är en häftig känsla att vara med det ögonblicket då sandiga små sköldpaddor ser dagens ljus för första gången. Eller under kvällstid då man kan vara en del av gruppen som släpper ut dem i havet!

Platserna där sköldpaddornas bon finns är tydligt utmärkta på stranden. Man får inte sätta ner sin solstol eller parasoll alldeles i närheten av dessa, då man kan riskera att skada boet. För mer information om havssköldpaddan och utgrävningar av bon, kontakta SPOT på Facebook.

Intill badstränderna ska man heller inte missa de naturliga ”klippoolerna” som skapats av havet. Där klippor möter hav, och där stenar slipats av vågorna, finns det platser där vattnet samlats och värmts upp av den varma Medelhavssolen. Här kan man lugnt sitta med fötterna i det ljumna vattnet och se ut över den natursköna kusten.

Alagadi Strand Cypern

Alagadi Strand Cypern
Strandrestaurang med Femfingerberget i bakgrunden.
Alagadi Strand Cypern
Volontärerna visar hur det går till när man gräver upp sköldpaddor.
Alagadi Strand Cypern
Det är alltid många som är nyfikna på hur det går till.
Alagadi Strand Cypern
Havssköldpadda ser dagens ljus.
Alagadi Strand Cypern
Naturliga klippooler som formats av havet.
Alagadi Strand Cypern
Alagadi är en naturligt vacker strand där man kan sola och bada ostört.
Alagadi Strand Cypern
På kvällen släpps sköldpaddorna ut i havet.

About Maria Eriksson 1651 Articles
Maria arbetar som fotograf och skribent på Norra Cypern Magasinet. Hon älskar att träffa nya människor och syns ofta ute i vimlet när hon fotograferar premiärer, events och andra tillställningar. Tveka inte att höra av dig till henne om du har en berättelse du vill dela med dig av, eller något annat du tycker kan vara värt att skriva om. Maria tycker om att uttrycka sig i både bild och text och är alltid öppen för nya reportageidéer. Maria@norracypernmagasinet.se