Mästerkatten i stövlar

Annonsörer

Föreställ dig en katt i stövlar. Föreställ dig en katt i en hatt. Föreställ dig en katt i en fluga, i en ganska stilig kostym med All Stars och där har du det, ett genomförande av Mästerkatten i stövlar som kommer att börja dess underbara berättelse på Satiriko-teatern i södra Nicosia från och med söndag.

Vi känner alla till historien som lär ut vikten av vänskap. Katten i stövlar som vi talar om genomförde några knep för att hjälpa sin vän att gå från trasor till rikedom men kampen mellan gott och ont var aldrig smidig.

Föreställningen är baserad på den litterära sagan av Charles Perrault, en pensionerad tjänsteman och ledamot av Académie Française.

Berättelsen börjar med en mjölnare som ger hans yngste son hans arv, en katt. Men detta är inte vilken katt som helst, det är en i stövlar som är fast besluten att se till att hans unge herre skapar sin förmögenhet.

Han gör detta genom att fånga kaniner och duvor och ger dem som gåvor till kungen från sin herre – som han har sagt är Markisen av Carabas.

Sagan fortsätter på detta bedrägliga sätt tills katten lyckas lura ett troll, som bor i ett slott, till att förvända sig själv till en mus. Katten gör sedan musen till sin måltid och slottet är nu tomt för hans herres räkning som gentleman. Nu återstår bara en prinsessa på markisens arm och en katt som kan kalasa på vad han vill.

Mästerkatten i stövlar
Utförande av berättelsen i musikalisk stil för barn. 17 januari till 20 mars. Satiriko Theatre, södra Nicosia. Kl 10:30. Tel: + 357-22-312940.

Mästerkatten i stövlar

About Salahi Misal 436 Articles
Är född och uppvuxen i London och kom först till norra Cypern som ett barn och bodde då där i två och ett halvt år. Ön lämnade ett långvarigt intryck på honom, för efter att ha rest världen runt och upplevt många olika kulturer och levnadssätt fanns Cypern alltid i hans tankar. Sal, som hans vänner kallar honom, har alltid haft en passion för konst och design och har studerat ämnet i över tio år vilket resulterade i att han specialiserade sig inom konstruktion och tillverkning av moderna möbler. Han har arbetat inom detta område i tjugo år nu. Efter att inte ha besökt ön på femton år följde han sitt hjärta tillbaka till norra Cypern, där han bott de senaste fyra åren. Nu arbetar Sal på en kreativ grund för NC Magasinet.