Bogaz

Trots att Bogaz är en liten stad är det en livlig plats, och ett hem för en vacker hamn, några små hotell samt hamnrestauranger med fisk, och som spelar en stor roll på menyn. Det är en trevlig plats att besöka över dagen och Bogaz har några fina små stränder  att njuta av på vardera sidan av staden.  Kajen i hamnen är också en livlig liten plats med trevliga välskötta trädgårdar som är en fröjd att besöka.

På kvällarna blir Bogaz levande, med lokal musik och underhållning, för att hålla besökarna upptagna och lokalbefolkningen kommer ofta ner för att promenera längs hamnen och för att diskutera dagens händelser, träffa familj och vänner.

Som turistmål kan staden tillgodose de flesta människors aptit – vare sig det är vattensporter, båtturer, hyra bil eller gå på en guidad promenad som man är ute efter. Det är ett trevligt ställe att bo på, om man vill vara lite ur vägen för de större städerna, men inom räckhåll för mycket som kan hålla dig sysselsatt. Bogaz är också ett bra ställe att ha som bas om man är intresserad av att utforska Karpazhalvön, liksom för att resa söderut för att besöka Famagusta.

Den närliggande staden Mehmetcik är också ett bra ställe att besöka med sin populära årliga Grape Festival som vanligtvis hålls i augusti. Ett annat fynd på vägen från Mehmetcik till byn Sazlıköy är den lilla bysantinska kyrkan Panagia Kyra som byggdes runt 500-talet och området är hem för ruinerna av en gammal romersk stad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*