Båtturer

kyrenia_harbour_norra_cypern_boat_oceanOm det finns en sak mer njutbar än att titta på det glittrande Medelhavet från en flott Norra Cypern villa, måste det vara att segla det! En mängd olika företag erbjuder båtturer från Kyrenia hamn, från korta turer längs kusten till heldagsutflykter.

En båttur runt Norra Cyperns kust kan bli en kul dag för hela familjen. Segla ut från Kyrenias hamn förbi det imponerande Kyrenia slottet och ut runt kusten. Din svensk eller engelsktalande guide kommer att peka ut sevärdheter, såsom St Hilarion slott, innan  ankare läggs och det är tid för att snorkla i det varma Medelhavet. Njut av en drink före lunch serveras, antingen ombord eller i en avskild vik eller strand. Kontrollera vad som erbjuds när du bokar din båttur i Kyrenia hamn, så att du kan ta med en matsäck, om mat och dryck inte ingår i priset.

Båttur med turkisk Gullet kyrenia_harbour_norra_cypern_boat_ocean_turkisk_gullet

Om du har varit på semester i en kustnära stad i Turkiet, kommer du troligtvis att ha sett dessa vackra träbåtar längs den turkiska kusten. Vissa båttur arrangörer på Norra Cypern erbjuder resor på en Gullet med underbar utsikt över bergen från vattnet, med bad, vattensporter och generös lunch. En genomsnittlig båttur avgår runt 10:30 och återvänder   till hamnen 16:30.

Kvällstur

Att segla in i solnedgången på Norra Cypern blir kanske det mest romantiska ögonblicket av din vistelse på Norra Cypern, och flera företag erbjuder solnedgångskryssning med middag.

snorkeling_snorkla_norra_cypern_hav_blueVad man bör ta med på en båttur

Det du behöver ta med är dina badkläder, handduk och solskyddsfaktor (vattenfast om du vill simma). Du bör också ta med en hatt eller keps och solglasögon då middagssolen kan vara mycket stark. Dessutom råder vi kunder att ta med kamera för att fånga den fantastiska utsikten över bergen på bild, och en kikare om du vill ta en närmare titt!

De flesta företag delar ut mask, fenor och snorklar, men du är alltid välkommen att själv ta med grejer. Om du väljer att snorkla kan du se sjöborrar, plattfisk, maneter, räkor, bläckfisk och kanske även simma med en sköldpadda i en avskild vik. Om du bränner dig lätt, bär en t-shirt när du snorklar, för att förhindra att din rygg bränns, och applicera rikligt med vattenfast solskyddsfaktor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*