Aquaparker

waterpark_north_cyprus_summer_waterMed det varma klimatet, året runt, är vattenparker en populär attraktion för både turister och bosatta på Norra Cypern.     Samtliga vattenparker på Cypern har designats för att ge familjer, vänner och barn maximalt med skoj, spänning och övervägande mycket avslappning.

Det finns gott om faciliteter för att hålla barnen nöjda med de många sevärdheter och vattenrutschbanor i olika former, färger, höjder och storlekar. Anläggningarna i vattenparkerna är till för att tjäna besökare under hela dagen och omfattar tjänster, mat och dryck, bekvämligheter, butiker, barer och andra tjänster.

Priserna varierar mellan olika operatörer, beroende på vart man vänder sig. Norra Cyperns vattenparker är väl bemannade med badvakter, men det är eget ansvar att se till att smörja in sig med solskyddsfaktor och kanske även använda hatt.

Trots att Norra Cypern inte har vattenparker i stort antal, så finns Octopus Aqua Park i byn Catalkoy, som är ett populärt val, med några härliga pooler och vattenrutschbanor för barnen att njuta av. Här finns också en restaurang och bar.

Många av de övriga vattenparkerna är inom hotell, till exempel Lapethos Resort. Här finns ett äventyrsbad som innehåller en semi-olympisk pool, fem vattenrutschbanor, och åtta vattenrutschbanor tillämpade för småbarn och ett piratskepp! Det finns också roliga vattenaktiviteter för gäster som vattenfotboll, vattenvolleyboll samt underhållningsprogram och chansen att vinna priser i tävlingar. Acapulco Resort har också en bra vattenpark anläggning, liksom Oscars Resort, som har tre utomhuspooler, en inomhuspool, två vattenrännor och en vågbassäng.

waterpark_north_cyprus_summer_water_atlantis_waterworldWaterworld Waterpark i Ayia Napa har snabbt blivit en av de mest populära turistattraktionerna på Cypern, med över tre miljoner gäster hittills. Parken har redan fått över 25 internationella utmärkelser för sin fantasi, strategi och design. Temat, som bygger på gammal grekisk mytologi, säkerställer en mycket trevlig dag för dess gäster och en bekväm miljö för alla som arbetar där.

super_aphrodite_waterpark_north_cyprusAphrodite Water Park ligger på kustvägen i Paphos på en 35.000 kvadratmeter naturlig trädgård. Här erbjuds ett brett och varierat utbud av åkattraktioner och faciliteter, med rymliga omklädningsrum  och handikappanpassning.

 

 

limassol_waterrides_waterpark_north_cyprus

Fasouri Watermania ligger i Limassol och är en idealisk plats för familjer, vänner och barn att tillbringa en endagsutflykt. Temat är polynesisk och ger gästerna en tropisk känsla och fantastisk upplevelse. Vattenparken erbjuder faciliteter såsom massage, fiskspa, temporär tatuering, souvenir butiker och restaurang och bar.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*